Måndagskvällen blev allt annat än munter framför TV-apparaten. Färjestad spelade bra ända fram till 19.38 i första perioden, då LHC tog ledningen efter en olycklig sargstuds.

Efter det var det som om luften gick ur Färjestad, det var en del vilja men kunnandet var det tyvärr lite si och så med. Sett över hela semifinalserien så var LHC det bättre laget. Bra citat från “Putte Carlsson” på TV5: “Individuellt duktiga spelare i ett fungerande kollektiv slog ett kollektiv som inte fungerade”

Tyvärr kommer man nog mest ihåg Andreas Pihls oerhört fula klubbslag rakt över munnen på FBK:s Mikael Johansson i gårdagens match. En liknande händelse i NHL förra säsongen renderade i 25 matchers avstängning……

För min egen del så blir det mest slötittande på ishockey finalen. Det enda som är intressant i ishockeysverige just nu är om Brynäs skall hålla sig kvar i elitserien (vilket jag hoppas!)