Det har inte blivit mycket skrivet i bloggen på senaste tid, men nu är det dags igen…..

Hammarby Handboll har för tredje året i rad gått till SM-finalen, det är bara att gratulera systersönerna. Daniel är med för tredje gången medan Johan gör första finalen.

Tyvärr har det inte blivit så mycket speltid för Båveruds under senare delen av slutspelet.

Det är nog bäst att Hammarby och framförallt deras fanatiska fans njuter under finalen, för nu är det nog slut på dominansen för denna gång.

Hammarby Handboll följer mönstret som många andra “köpelag” följt genom åren. Man kan köpa framgång på kort sikt, men en dag tar pengarna slut och då får man ett hårt uppvaknande.

Hammarby Handboll har gått med ca 2,5 miljoner kronor back under de senaste åren, men man har haft en “sponsor” Hans Nelén (Eskilstunabo för övrigt) som har lagt till de pengar som saknats vid bokslutet.

Men nu verkar även hans kassa ha sinat, han stod i TV under semifinalen och meddelade att klubben inte hade några pengar. Man skulle inte kunna ersätta de flyende spelarna med motsvarande kompetens.

Nu är det dags för samma stålbad som GUIF och andra klubbar redan har gått igenom. Jag förstår att det är svårt att få skruva ned förväntningarna från SM-guld till – bland de sex bästa.

Jag tror att det blir svårast för fansen att acceptera detta. Jag brukar roa mig med att läsa “Bajens” gästbok och är det något som fansen saknar så är det ödmjukhet. Man har verkligen lyckats odla “Bajen” mot resten av världen.

En annan myt man odlar är att alla andra klubbars fans är medgångsfans – medan man själva alltid stöttar sitt lag. Detta sagt av en klubb om har ca 1 000 personer på en hemmamatch i serielunken. Jag vill minnas att GUIF kom upp i ett snitt på ca 1 450 på matcherna i grundserien och då kallades man för medgångsfans bara för att det var ca 2 100 på hemmamatcherna mot “Bajen”

Kan också berätta att man fick 100 st biljetter till den fjärde kvartsfinalen i Eskilstuna och man lyckades sälja 30 stycken – stöttar sitt lag i alla väder, var det jaa.

Nästa års elitserie i handboll kommer att bli jämnare än på länge, det är bara att hoppas att lagen släpper fram unga duktiga inhemska spelare och inte några avdankade överbetalda utlänningar……

Såg förresten att GUIF startat sin försäsongsträning i veckan. Det är inga längre ledigheter där inte.

Med facit i handen så var GUIF ytterst nära att ha kunnat ställa till en riktig sensation mot Hammarby. H 43 har verkligen inte imponerat i semifinalerna, det hade varit roligt att fått se GUIF mot H 43….

GUIF har förresten avpolleterat sin bäste målgörare under föregående säsong. Han hade fått ett kontraktsförslag, men var uppenbarligen inte nöjd, utan ville vänta med att skriva på, för att se om det kom några erbjudanden från utlandet.

Jag tycker att GUIF-ledningen gör rätt när man skickar iväg honom, det sänder signaler till de övriga att de har fullt förtroende och att man satsar på dem och inte väntar på någon som försöker “mjölka” marknaden.

Spelaren och agenten hade inget klart och de yttrade sig om att de var medvetna om att de kanske fick lov att återkomma till GUIF i höst. Då skulle inte villkoren vara de samma som nu …….

Någonting helt annat, var uppe på träningen i torsdags – det var 22 man på plats. I fredags ringde “Spagge” mig angående ett telefonnummer, då var det oklart om det skulle bli någon match på lördagen. Bara på träningen hade 16 spelare tackat nej till sista träningsmatchen innan seriestart!

Jag hoppas att detta inte är symptomatiskt för resten av säsongen!

Vägstädning – favorit i repris! Vi återkommer om ca två veckor med en söndag. Blir vi 15 stycken som städar då klarar vi jobbet på max fyra timmar……