Blog Image

SM-final i handboll brukar vara en ganska jämn historia. Men den här gången måste man säga att Hammarby körde över Sävehof riktigt rejält.

När man leder i med 10 bollar i mitten av andra halvlek, slappnar man av lite och vips får Sävehof göra några lätta mål. Men ganska snabbt återtar man taktpinnen och kan gå ifrån till en klar seger.

Sävehof vek ned sig totalt i början av matchen, ta en spelare som Patrik Fahlgren som snittat åtta mål per match under slutspelet, han gör inget mål på hela matchen. Erik Fritzon som brukar sätta allt från linjen, missade ovanligt mycket denna kväll. När dessa båda nyckelspelare fallerar, ja då går det inte bra, mot ett lag som stampade gasen i botten direkt.

Det var många som ville ge fansen en sista njutning, för till nästa säsong försvinner halva spelartruppen åt olika håll. Men man måste säga att de lyckades verkligen med sitt uppsåt – att ge fansen en njutningsfull upplevelse.

Hur gick det för Johan och Daniel? Daniel (bilden) fick ovanligt mycket speltid och tog för sig ordentligt. Jag tror det blev minst fyra mål för hans del. Det är roligt för grabben 22 år och tredje SM-guldet!

Johan (kantspelaren) fick spela sista minuten och fick röra bollen två gånger. Det är kanske inte lika roligt, men det var hans första SM-guld!

Det är bara att gratulera Hammarby handboll till SM-guldet – men glöm inte att GUIF var ett mål från att slå ut “Bajen” i kvartsfinalen………

Nu ser vi fram mot Åkers IF – VoIF Diana i morgon kväll på Bruksvallen i Åker. Kom ihåg förra årets seriepremiär, när vi ledde länge och fick en snöplig kvittering emot oss i slutet. En sådan match igen och det kan bli poäng. LYCKA TILL!

Det saknas fortfarande några namn på vägstädningen. Anmäl er gärna med ett mail på voifdiana@spray.se!