Länge sedan det blev något skrivet i denna blogg. Men nu är det dags igen. Jag tänkte skriva om lite olika prestationer under de senaste veckorna.

VoIF Diana – Efter flera års lindansande i botten på division 6, brast linan och efter 19 år är VoIF Diana åter nere i division 7. En enkel analys skulle vara att den katastrofala vårsäsongen bäddade för nedflyttningen, men jag tänker återkomma i ärendet om någon vecka.

Jag hoppas att alla som var med om degraderingen fortsätter ytterligare ett år – För nu kan det väl bli dags för det klassiska uttrycket ÅTERTÅG!

Det känns som om VoIF Diana behöver en nytändning efter att ha slagit i botten. JAG är villig att ställa upp – är DU?

Nu skall först årets prestigematch avgöras LÖRDAG 11/10 klockan 15.00 på Ekängen. Då spelar de äldre och de yngre spelarna mot varandra. Förra året vann faktiskt de yngre spelarna, det var ett trendbrott, då de fått stryk många år i rad.

Ett tips till detta år är att de äldre tar tillbaka titeln……..

Manchester United – Förra gången jag skrev så var jag djupt oroad över vad som komma skulle. Nu blev det inte någon större katastrof. United spelade 0-0 hemma mot Villareal i CL. Årets svåraste bortamatch mot Chelsea på Stamford Bridge slutade 1-1, vilket var ett bra resultat, sett till matchen. Sedan har man slagit Middlesborugh i Carling Cup med 3-1. Vidare har man slagit Bolton med 2-0 i PL och slutligen blev det vinst mot Ålborg i CL med 3-0 på bortaplan.

Resultatmässigt har det rullat på bra och “the big red machine” har rullat igång. Men det finns orosmoment hela tiden, nu är det skadorna som oroar. Mittfältet är brandskattat med Owen Hargreaves, Mickael Carrick, Paul Scholes som är långtidsskadade.

Detta är verkligen inte bra för nu återstår Anderson, Darren Fletcher, John O`shea och Darren Gibson. Detta är inget som skrämmer motståndarna direkt…. Nu har Sir Alex sagt att Ryan Giggs kommer att få spela innermittfält i fortsättningen, då det finns flera kompetenta yttermittfältare att tillgå.

Christiano Ronaldo gjorde en rekordtidig comeback efter fotskada och i matchen mot Middlesborugh så gjorde han dessutom mål.

Nu väntar en svår bortamatch mot Blackburn på lördag klockan 18.30 på Canal Plus Sport 2. Noteras bör att Blackburns manager heter Paul Ince – En gång i tiden var denne man en stenhård innermittfältare i Manchester United, under ledning av Sir Alex.

IF GUIF – Började bra med en seger i premiären mot Alingsås. Sedan har det gått lite tyngre, förlust mot LUGI i Lund i en match där man själva slängde bort segern. Hemma mot Sävehof i måndags kunde man konstatera att man inte riktigt räckte till mot SM-favoriterna från Göteborg. I den här matchen räckte det inte med snabbt spel, man är tvungen att göra mål på de chanser man skapar. Nu skall det sägas att man skapar otroligt med bra lägen – men avsluten är inte av samma klass. Sedan kan man inte göra så många tekniska fel som man gjorde, det kanske går mot sämre motstånd men inte här.

Nu väntar en resa till Ystad på fredag den 3/10 då man skall möta IFK Ystad. Det vore trevligt med en vinst, då laget skulle få lite arbetsro.

Färjestads BK – Har väl börjat säsongen godkänt. Jag har ännu inte börjat lägga så mycket krut på att följa Elitserien i ishockey.

För övrigt kan jag väl berätta att jag råkade ut för ett virus på balansnerven. En mycket otrevlig historia som renderade i ambulanstransport och en natt på sjukhus. Det var fyra veckor sedan och jag är inte helt återställd ännu. Tyvärr så fick jag lov att ställa in en bokad resa till Paris, det var riktigt snopet.

Värst av allt är nog att jag inte vågar dricka någon öl – för man vet aldrig vad som kan hända med balansen innan man är helt frisk.