Det var ett tag sedan inspirationen infann sig för att skriva i bloggen, men nu är det dags igen.

På eftermiddagen idag så ringde “syrran” och undrade om jag skulle med på handboll. Det hade jag tänkt att gå på, så jovisst, då nämner hon att vi skall gå lite tidigare för att se uppvärmingen. Det är så att Rasmus skall få vara med på uppvärmningen, då GUIF hade ett par småskador i truppen. Med lite tur kanske han till och med skulle få spela!

Vi kom till hallen för att se på uppvärmingen, ca 30 minuter före start så fanns det knappt en ståplats att uppbringa i hallen. Man kan bara konstatera att GUIF drar publik. När det var dags för inspring så befann sig Rasmus bland de utvalda!

45 minuter på bänken, sedan blev det dags för debut. GUIF fick ett straffkast och grabbens skickades in inför 2 300 åskådare för att göra elitseriedebut. INGA NERVER DÄR INTE! Iskallt satte han bollen nere i målvaktens högra hörn och ytterligare en systerson Båverud har gjort mål i Elitserien….. För övrigt hann han med ytterligare ett mål och en vacker inspelning innan matchen var slut.

GUIF hade aldrig besegrat Lindesberg på hemmaplan och det fanns nog en viss känsla för att GUIF skulle få det svårt denna gång också. Man hade ju förlorat med 30-21 i bortamatchen i höstas.

Men den här upplagan av GUIF tar inga fångar – Det var jämt de första sju minuterna, sedan visade GUIF varför man ligger tvåa i Elitserietabellen. Det var ett inbrottssäkert försvarsspel med en suverän målvakt och på det kontrade man kopiöst effektivt. Det rann iväg till nio måls ledning i paus och i andra halvlek bjöds det stundtals på förnedring av bortalaget. GUIF var ruskigt bra!

Jag har skrivit om det förut och jag säger det igen, ge ungtupparna förtroende och de växer för varje match. Det är precis vad GUIF gör med sina talanger, de får misslyckas utan att bli bänkade. De bjöd på ett handbollstempo som sällan skådats i Sporthallen!

Till slut blev det 37-22 till hemmalaget och sista minuterna fick GUIF stående ovationer av hemmapubliken! Du som ännu ej släpat dig ner till Sporthallen för att se på handboll – GÖR DET – Det är värt varenda krona!

Bara några rader om Manchester United – 13 matcher i rad i PL utan insläppt mål. Det är stort – om man säger så. Man lunkar på och vinner matcherna med liten marginal, men det gör inget så länge man leder ligan.

Nu kommer snart ett par matcher mot Inter i Champions League. Det skall bli spännande att se….

VoIF Diana är värt några rader också…. Denna vecka har det varit usel uppslutning på träningarna. 6 st i måndags och 8 st i onsdags. Hej – Hallå — Det är bara tre veckor till träningsmatcherna börjar!

Tack för denna gång – vi ses på träningarna i veckan – eller?