Runt klockan 15.30 i lördags kunde alla vi Manchester United fans dra en lättnadens suck. Då blåste domaren av matchen mot Arsenal och United hade tagit den poäng som behövdes för att säkra PL titeln även detta år.

Det skall villigt erkännas att det var ingen av Uniteds större matcher denna säsong. Men som devisen var denna gång – Nu gäller det att vinna titeln inte matchen. United gjorde något som man är väldigt bra på – man spelade på resultatet 0-0.

Det blev 0-0 och United kunde bärga sin 18:e titel i Ligasammanhang. Nu är man jämsides med Liverpool. Jag vill minnas att man var sju titlar efter när Sir Alex tog över klubben för 22 år sedan.

Sir Alex – ett kapitel för sig! Se bara på honom när United gör mål – vilket engagemang. Han är ju i alla fall 67 år gammal. Mannen har verkligen fått klubben att fungera som en stor familj. Alla spelarna köper sin roll i laget, även om det innebär att du måste sitta på bänken i vissa matcher. Jag läste en artikel om hur otroligt noggranna man är i Manchester United, när man scoutar nya spelare. Man är väldigt noga med att få spelare som är socialt välanpassade. Där har man verkligen lyckats……

Nu väntar finalen i Champions League den 27/5 mot Barcelona. Matchen spelas i Rom och vi hoppas att United har konserverat formen och vinner även denna final. Då har man bara missat FA-Cupen detta år!

IF GUIF fick uppleva en SM-final i Globen. Man började mindre bra men hankade sig fram och i mitten på andra halvlek hade man tagit en tvåmålsledning. Allt såg väldigt positivt ut och “Röda Havet” vädrade SM-guld.

Möjligen blev laget rädda för att vinna eller var det så att verkligheten kom ifatt ungtupparna? Någonting låste sig alldeles förskräckligt i spelet och Alingsås kunde slugga sig förbi under slutet av matchen.

GUIF skall dock ha all heder av sin säsong – som har varit långt över förväntan! Man har verkligen satt Eskilstuna på handbollskartan igen. Hoppas att framgångsvågen fortsätter även nästa säsong – Du som inte har sett en match i år – gå på handboll – halva stan gör det numer.

Jag får rysningar när jag tänker på GUIF-fansen som var med nere i Göteborg vid sista semifinalen mot Sävehof. Snacka om att bära fram ett lag till seger! Eller 4:e semifinalen i Eskilstuna – när publiken gav spelarna en stående ovation under matchens sista fem minuter. Lägg därtill att det var ca 2 200 av de 2 600 åskådarna som hade röda tröjor på sig. DET VAR MÄKTIGT!!!!!

VoIF Diana har börjat årets seriespel med tre raka segrar. Det var länge sedan VoIF Diana var i serietopp i början på en serie. Spelet har kanske inte alltid varit det bästa, men det har räckt till seger! Det finns dock en del goda intentioner i spelartruppen och när alla valpar har kommit in i spelet, så kommer det att bli bra.

Apropå det där med valpar i laget – Är det därför som de säger VOFF VOFF Diana numera?