Det var länge sedan jag skrev något under den här bloggen! Men nu känns det som att det är dags att sätta igång och producera inlägg igen….

VoIF Diana – Det slutade med serieseger i division 7 mellersta Södermanland. Det skall väl villigt erkännas att det var en straffspark att ta sig tillbaka till division 6 igen. En serie som bestod av sju lag och fyra av dessa går upp. Vi hade också flytet med att det endast fanns ett farmarlag med i serien.

Men man vinner inte en serie på beställning – men Diana vann serien efter en målskillnadsaffär. Det var starkt att åka till Sköldinge och göra 12-1 i sista matchen. Då gav man sig verkligen chansen att vinna serien! Nu räckte den segern gott och väl till serieseger.

Måste ge en eloge till Dennis Lundberg som verkligen har gjort ett bra arbete som tränare i föreningen. Det är inte lätt att börja träna sina lagkamrater, men det har gått riktigt bra. Måste också tacka “Spagge” för det arbete han lagt ned under året. Glöm inte allt i allon Hasse “Data” Pettersson – utan honom skulle allt bli så mycket svårare i föreningen!

Nu är det bara att börja ladda för att kunna bli ett etablerat division 6 lag. Vi behöver utöka spelartruppen. Det optimala skulle vara att ha ett Reservlag – men det kräver att det finns spelare och spelare som även betalar sin medlemsavgift. Seriespel i fotboll är inte gratis! Jag kommer att återkomma senare i höst i frågan kring ett reservlag, för det är något som det finns en del åsikter om i klubben….

Manchester United förlorade finalen i Champions League mot Barcelona i våras. Inte mycket att säga om det – man underpresterade grymt i matchen och det kan man inte göra mot sådant bra motstånd.

Säsongen har börjat skapligt för United efter fem omgångar har man 12 poäng och har redan slagit Arsenal och Tottenham. Det är en klart bättre öppning än förra säsongen….

Årets snackis är ju trots allt försäljningen av Christiano Ronaldo för den nätta summan av strax under en miljard kronor till Real Madrid. Olyckskorparna har kraxat om hur mycket sämre United skulle bli denna säsong. Hittills har man inte märkt så mycket av frånvaron. Man förlängde inte kontraktet med Carlos Tewez, som gick till Manchester City. Jag tror inte heller att den manövern, sätter ned Uniteds förmåga speciellt mycket. Tewez var nämligen en riktig gnällspik och köpte inte sin roll i föreningen och då var det inte prio ett att behålla honom. Man fick ju Micael Owen, näst intill gratis istället.

Årets tre bästa i Unitesd så här långt: Wayne Rooney – han har hittat ytterligare en växel och har blivit en pålitlig målskytt. Darren Fletcher– har gått från klarhet till klarhet hittills denna säsong och dominerat mittfältet i de matcher han spelat. Nani – verkar ha klivit ut ur Ronaldos skugga och börjat leverera lite godis han också. Måste också nämna den lille glade brasilianaren Anderson – han gjorde sitt första spelmål i PL i dag – där föll nog en stor sten från axlarna……

IF Guif har precis avslutat sin försäsong och det är seriepremiär på SÖNDAG den 20 klockan 17.00 i Sporthallen. Kul att läsa att alla sittplatsbiljetter är slutsålda inför hela säsongen. Det torde väl ungefär betyda ca 1 200 personer varje match och sedan tillkommer sponsorbiljetterna och ståplatsen.

Det kommer nog att bli ett “Rött hav” även denna säsong.

Jag har faktiskt sett ett par träningsmatcher och trots en del skador så verkar inte GUIF vara sämre denna säsong än de var förra året. Nu kan man kanske inte vara “underdog” utan får nog finna sig i att vara ett jagat villebråd. Det skall bli spännande att se hur det kommer att fungera….

IF GUIFs damer har förresten fått en tränare som heter Båverud i efternamn. Det är äldsta systersonen som tagit sig an utmaningen att göra IF GUIF till ett elitlag på damsidan också. Det är nog en lång väg att vandra men grabben är duktig – så det skall nog gå bra!

Lovar att jag skall skriva lite oftare nu när vi går in i den mörka årstiden…