Länge sedan jag skrev något – igen! Lovar att bli bättre under hösten!

Börjar med Engelsk fotboll – Det drar ihop sig till start i Premier League!

Skrev i förra inlägget att jag skulle åka till Old Trafford – för att se avslutningsmatchen mellan Manchester United och Blackpool. Jag kom iväg och det var en alldeles förträfflig resa!

United vann och tyvärr åkte Blackpool ur – men det var stort att få ha varit med om festen i samband med att PL-bucklan delades ut!

Jag kan upplysa om att det var en elektrisk stämning – i det här läget! Det hela blev inte sämre när Sir Alex gick ärevarv – tillsammans med barnbarnen – inför 76 000 åskådare under en “standing ovation”.

Nåväl förra säsongen är lagd till handlingarna och den nya säsongen startar nästa vecka!

En liten förpostfäktning är alltid den s.k. Community Shield-matchen – mellan PL-vinnarna och FA-CUP-vinnarna från senaste säsongen.

Denna gång var matchen ett rent Manchesterderby – fast på Wembley i London.

United började bäst och spelade riktigt fyndigt – men efter ett par tveksamma försvars/målvakts-ingripanden – stod det 2-0 till City i paus!

Sir Alex överraskade med att ta ut Ferdinand/Vidic/Carrick i halvtid och kasta in Evans/Phil Jones/ Tom Cleverly. Han bytte ut tre spelare som fyllt 30 år och satte in en 23-åring och två 21-åringar – såg i mina ögon lite vågat ut…..

United stampade gasen i botten och efter sex minuter hade man reducerat till 1-2 genom Chris Smalling ( 20 år)- efter en frispark.

Man malde på och 2-2 låt inte vänta på sig! Kan detta möjligen vara säsongens mål? Det var som att se Barcelona i sina bästa stunder…


Lite fotbollsgodis – eller hur?

“Fergietime” – är motståndarnas namn på tilläggstid – Det brukar vara Uniteds starka sida!

Även denna gång skulle det visa sig – att det lönar sig att “gå ända in i kaklet”! I den 93:e min bjuder City-försvaret på en hårresande miss och Nani kan enkelt rulla in bollen efter att ha kommit fri från halva planen.

Ännu en gång har United tystat “den högljudde grannen” – på Fergietime!

Säsongens första titel är bärgad – alltid något!

Kan bara nämna att Uniteds lag hade en medelålder på 22 år i andra halvlek – äldst var Ashley Young 26 år….. Framtiden verkar vara säkrad…….

Nu till fotboll på en lite lägre nivå!

VoIF Diana står inför en minst sagt brant uppförsbacke – inför höstsäsongen i div 6 norra!

Uppladdningen har inte varit den bästa – om man säger så… Fem man på träningen i tisdags och inställd träning i torsdags! Jag hade trott på en lite bättre uppslutning!

Jag skulle kunna skriva en roman om inställning – eller rättare sagt avsaknad av inställning! Men jag låter bli – det blir bara patetiskt!

Tyvärr kan jag inte se något som skulle kunna rädda VoIF Diana kvar i division 6 denna säsong!

Bevisa gärna för mig att jag har fel och är en gammal gnällig gubbe – enligt konceptet – “det var bättre förr”! Det finns många som har mycket att bevisa – det är dags nu!

Om jag har fel – efter säsongen – kommer jag att offentligt rulla mig i lera eller något annat förnedrande!