YUKATA – vet ni vad det är för något?

Jo – det är ett japanskt klädesplagg, som ser ut som en tunn morgonrock. Var kommer ett sådant plagg in i min blogg?

Jo – det är nämligen så att hustrun fyllde jämna år förra året och kvinnor i den åldern önskar sig ofta någonting med SPA-vistelser eller så….

Familjen och några andra vänner gick således ihop och köpte ett presentkort på Hasseludden – YASURAGI, ett japanskinspirerat SPA som ligger i Saltsjö Bo i de södra delarna av Stockholm.

Denna helg var det alltså dags att besöka detta SPA. Undertecknad fick följa med och jag skall villigt erkänna att just SPA-anläggningar inte är mina absoluta favoritställen…

Nåväl, vi anläde till stället och redan i receptionen, upptäckte man att det här var ett lite udda ställe. Alla personer man såg gick omkring med en YUAKATA på sig och de flesta bar dessutom på en liten rund korg.

Den glada tjejen i receptionen meddelade glatt att det gick bra att ta badkläder i hyllorna vid disken. Man skulle få behålla badkläderna efter besöket.

Vi fick ett rum och när vi kom in på rummet så låg det ett antal handdukar och YUAKATA och ett par badtofflor i tyg på sängen. Det var bara att ta på sig badkläderna och YUAKATAN. Den skulle man sedan ha på sig under hela vistelsen på Hasseludden.

Ganska omgående så skulle man gå på en introduktion i konsten att bada på japanskt vis. Det var i sig spännande och lärorikt…

Det var sedan direkt dags att nyttja sina nyvunna kunskaper i badandets ädla konst. Det skall sägas att det är faktiskt ganska skönt att ligga i ca 40 gradigt vatten ute på en terass och titta ut över hamninloppet till Stockholm.

Efter en stunds badande blev det så småningom dags för att äta en fyra rätters japansk middag. Jag gick ut hårt och tog SUSHI som förrätt – det är ett stort steg, eftersom jag aldrig ätit denna rätt förut. Jag måste säga att det nog inte blir så många fler gånger heller.

Middagen i övrigt var väldigt god och med ett japanskt öl till – så får den klart godkänt.

Sedan var det inte så mycket mer att skriva om – men jag rekommenderar faktiskt ett besök på Hasseludden. Det är lite udda – men mycket trevligt och rogivande!

Lördag eftermiddag och det var högtidsstund framför TV:n – Manchester United skulle möta Stoke City på bortaplan. En säker seger i förhandstipsen – men Stoke är bra på hemmaplan.

United hade en dag på kontoret – man vann med 2-0 utan att spela speciellt bra! Man gjorde vad som behövdes – inte mer. Målskyttar var Berbatov och John O´Shea. Framspelare till bägge målen var Ryan Giggs – den gamle som verkar ha en hysterisk form för tillfället.

Lite roliga fakta från matchen: Sir Alex har inte ställt upp med samma startelva två matcher i rad – på 125 matcher. Ryan Giggs missade ett jätteläge – att göra sitt 100-ade PL mål. Samme Giggs har spelat fram till 26 mål hittills i år….. United gick upp i tillfällig serieldening efter en osedvanligt bra start på säsongen…..

I förra inlägget dissade jag GUIF efter deras pinsamma seriestart. Men nu visade det sig att grabbarna tagit kritiken på bästa sätt och var tillbaka i förra säsongens flyt.

Dagens match mot H43 i Lund vanns med 30-22 efter bra försvarasspel och 9 mål av Mattias Tholin redan i första halvlek.

Det var en nyttig läxa som både spelare och publik fick i seriepremiären förra veckan och jag tror att den insatsen inte kommer att upprepas…

Nu väntar ett intressant möte med Hammarby i nästa omgång! Kul att se bägge brorsönerna i varsitt lag.

Glöm inte Äldre mot Yngre på LÖRDAG 3/10 klockan 14.00 på Ekängen. Det blir fest efteråt!

Jag lovar att återkomma om diskussionen rörande ett eventuellt B-lag 2010……..